Home   Over ons    Woning    Omgeving    Film    Kalender    Contact    Reacties
 
 

Wij zijn absoluut geen zonnekloppers en stil liggen op één of ander exotisch strand is er dan ook niet bij. Geef ons maar de natuur, bossen, heide, wilde beken en stroompjes, kortom liever wandelen dan luieren.
Het was dan ook een openbaring toen we de kans kregen een week in Polen te kunnen verblijven (van 29/10/2005 tot 05/11/2005). Als we zeggen “Polen”, beperkten we ons tot de provincie Neder-Silezië, gelegen in het Zuidwesten van Polen.
We verbleven er in het dorpje Bukowiec, in het Nederlands “Beukenwoud”, in een boerderij die op dat moment zo goed als gerenoveerd was tot een moderne woning met alle comfort.
Over de woning niets dan goeds: ze is gelegen in een rustige omgeving waar je echt geen last hebt van de buren. Wil je de buren toch zien, neem je best een verrekijker mee.
De omgeving is prachtig, je verblijft er aan de voet van het reuzengebergte, vlakbij het dorp.
Eens het dorp door, loopt er een weg rechtstreeks naar het gebergte. Dit was ons doel: eens in het reuzengebergte kom je in prachtige bossen waar je uren en dagen ongestoord kan wandelen.
Voor de mensen die graag musea bezoeken en wat cultuur willen opdoen, zagen we ook genoeg mogelijkheden, maar zelf kwamen we er niet aan toe.
Winkelen in de dorpjes is een beleving, niet al wat je voor ogen hebt is steeds aanwezig. Geen nood, op 20 minuten rijafstand ligt de stad Jelenia Góra, waar je het nodige vindt. Er is zelfs een reuzengrote Carrefour zoals je ze zelfs in België niet vindt.
Wat echter ook meegenomen is, zijn de prijzen in de winkels. Bijna alles is er gemiddeld de helft tot drievierde goedkoper dan bij ons.
Het ontbreekt er ook niet aan eethuizen en restaurants, waar je ook aan een goedkope prijzen lekker kan eten.

Reactie van de familie Debie, onze allereerste gasten in 2005
 

 
 
Klik hier om terug te gaan naar de reacties